2021-10-08 08:08:33• hírek • Szatmár.ro

Befejeződött a Kaplony és Nagykároly között húzódó vasúti átkelők modernizálása

Befejeződött a Kaplony és Nagykároly között húzódó vasúti átkelők modernizálása, fénysorompóval és félkarú sorompóval is ellátták az átkelőket, ugyanakkor egy több évtizedes probléma is megoldódott: sikerült végérvényesen felszedni a Kaplony és Nagykároly között lévő használaton kívüli vasúti síneket - tájékoztat közösségi oldalán a megyei tanács.

A csütörtöki hivatalos átadáson részt vett Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Ioan Rus alelnök és Kovács Máté megyemenedzser, a vasúti társaság és a közlekedési rendőrség, illetve a Megyei Tanács Műszaki osztályának képviselői, a nagykárolyi és a kaplonyi önkormányzat vezetői, illetve a munkálatok kivitelező nagybányai Gdo Mov Kft munkatársai.


Pataki Csaba elmondta: a kaplonyiak több évtizedes problémáját sikerült ma végérvényesen megoldani, az évek óta használaton kívüli sínpár felszedésével és a vasúti átkelők korszerűsítésével.


“A Szatmár Megyei Tanács a tavalyi év során felújította a 108C jelzésű megyei út azon 3,4 kilométernyi szakaszát, mely Nagykároly irányából áthalad Kaplony településen, majd folytatódik egészen a Páduai Szent Antal Ferences Rendi Kolostorig és templomig. A vasúti átkelők felújításával most már biztonságosabban, míg a használaton kívüli sínpár felszedésével jóval kényelmesebben is közlekedhetnek a térség lakosai az említett útszakaszon.” – tette hozza a tanácselnök.


A csütörtökön átvett sorompórendszer a régió egyik legmodernebbje, a beruházás értéke 3.3 millió lej - derül ki a közzétett tájékoztatásból.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: